Montaža

Kidpro sistem zaščitne mreže je zasnovan tako, da montažo lahko izvede vsak z minimalno mojstrsko veščino. Zaščitno mrežo pritrdimo s pomočjo nosilnih profilov ali nosilne vrvi. Vsakemu naročilu priložimo podrobna navodila za montažo, na voljo pa so tudi dodatni nasveti za montažo ter video predstavitev montaže.

Montaža se izvede v štirih korakih:
• Meritev
• Določitev tipa in kakovosti podlage
• Pritrjevanje profilov ali nosilcev vrvi in
• Pritrjevanje mreže.

Montažo lahko tudi prepustite našim mojstrom, kar posebej priporočamo pri zapletenih inštalacijah, ko podlaga za pritrditev profilov ni dovolj nosilna ali je spoh ni (terase, balkoni brez stropa ...). V takšnih primerih montažo izvedemo s pomočjo aluminijastih profilov, na katere se pritrdijo profili - nosilci mreže.

Na morebitna dodatna vprašanja vam z veseljem odgovorimo, vam svetujemo ali pomagamo. Pokličite nas ali nam pišite - KONTAKT.

Za pogosto zastavljana vprašanja kliknite TUKAJ.

Navodila za montažo - korak za korakom

Korak ena: Meritev.
  • Okna. Zaščitno mrežo montiramo na steni, na zunanji strani okna. Le redko jo pritrdimo na okenski okvir. Potrebno je izmeriti radaljo od stene do stene, višino in širino.
  • Balkoni in terase. Najprej je treba ugotoviti, kje bodo pritrjeni nosilni profili. Nato pomerimo širino in višino odprtine po tej poti. V primeru, da je balkon oblike "L" ali "U", je treba zaradi izračuna količine potrebnega materiala zabeležiti vsako stran posebej (npr. 5,40 m = 1,20 m + 3,00 m + 1,20 m).
  • Stopnišče. Zabeležite tri mere: širino, dolžino in diagonalo.
Korak dva: Določitev tipa in kakovosti podlage.

Nosilne profile lahko pritrdimo na različne vrste podlag pod pogojem, da je podlaga dovolj trdna oz. nosilna ter v dobrem stanju. Zaščitno mrežo je treba pritrditi na podlago, ki lahko prenese močan pritisk na mrežo. Najboljše vrste podlag so: beton, kovina, trdi les, polna opeka ter podobne podlage v dobrem stanju. V primeru, da je podlaga krhka oz. lahko lomljiva, je v trdno podlago najprej potrebno globoko vsidrati kovinsko cev ali okvir iz cevi (ponavadi iz aluminija). Redko je potrebno uporabiti tudi dvokomponentno lepilo.
Kidpro paket vsebuje osnovni tip vijakov (in vložkov) za beton, polno opeko, les, kovino in mavčno ploščo. Druge tipe vijakov lahko dobavimo na zahtevo. Cevi iz aluminija ne pošiljamo po pošti zaradi nesmiselno visokih stroškov pošiljanja.

Korak tri: Pritrditev nosilnih profilov.

Okna. V primeru, da so stene na zunanji strani okna dovolj trdne, brez izolacije in v dobrem stanju, je montaža enostavna: nosilne profile s pomočjo ustreznih vijakov pritrdimo direktno v podlago. Pri oknih je pogosta ovira okenska polica, škatla od rolete na zgornji strani ali predebela izolacija na straneh. Da bi se izognili vrtanju v okensko polico, roleto na zgornji strani ali izolaciji, ki ni ustrezna podlaga za pritrditev profilov, priporočamo montažo cevi ali celega okvirja iz aluminija. Cev ali okvir pritrdimo na steno (levo in desno) skozi izolacijo dovolj globoko, da dosežemo trdno podlago. Nosilne profile nato pritrdimo na cev oz. okvir. Ena izmed možnosti je tudi, da profile pritrdimo na zunanji del okenskega okvira, v les, plastiko oz. kovino.

Balkoni in terase so ponavadi mesto, kjer zaščitno mrežo montiramo najlažje. Pomembno je, da z mrežo zaščitimo oz. pokrijemo celotno odprtino. V primeru, da ima balkon ograjo, lahko zaščito montiramo tudi od vrha ograje do stropa. Da bi se izognili vrtanju, lahko nosilne profile pritrdimo na ograjo s pomočjo debelejših plastičnih/kovinskih vezic. Tudi v primeru, da je balkon "L" ali "U" oblike, mrežo montiramo v enem kosu. Ker se mreža v kotih upogne navznoter, na vogalih dodatno montiramo vrv, ki drži vogal mreže in ne vpliva na varnost. Vrv za vogal je sestavni del paketa.
Na terasah in balkonih brez stropa je pred montažo zaščitne mreže potrebno izdelati okvir, ki bo držal celo konstrukcijo. Okvir mora biti dovolj nosilen in dobro pritrjen v podlago. Ponavadi je narejen iz cevi aluminija ali druge kovine.

Stopnišča. Nosilne profile lahko pritrdimo na različne načine. Lahko tudi "visijo" v zraku med pritrditvenimi točkami (vsakih 25cm). Na "neobstoječo" stran, od stropa do tal, lahko pritrdimo cev ali plastificirano vrv iz jekla. V primeru, da uporabimo cev, nosilne profile pritrdimo nanjo. Če pa uporabimo jekleno vrv, emrežo obesimo nanjo, brez nosilnih profilov. Pomembno je, da cev oz. sidra, ki držijo vrv, pritrdimo v trdno podlago. Jeklena vrv mora biti dovolj nosilna, debeline vsaj 4-5 mm.

Korak štiri: Obešanje mreže.

Potem ko so nosilni profili pravilno montirani, mrežo obesimo nanj ter odrežemo višek.